071 565 2252

– Onze behandelingen –

Een optimale mondgezondheid is ons streven voor alle cliënten. Om dat te realiseren, zijn er veel mogelijkheden beschikbaar. Wij adviseren u graag over hoe u het best mogelijke resultaat kunt bereiken én behouden.

Behandelingmogelijkheden

Uw mondgezondheid heeft extra aandacht nodig als u diabetespatiënt bent, lijdt aan hart- of vaatziekten, zwanger bent, een verminderde weerstand heeft (bijvoorbeeld door gebruik van bepaalde medicijnen of door een auto-immuunziekte) of een beugel of gebitsimplantaten heeft, waardoor het gebit moeilijk te reinigen is. Andere redenen zijn de ziekte van Crohn, Parkinson, syndroom van Sjögren, een verstandelijke of lichamelijke beperking of als u dagelijks meer dan vier verschillende medicijnen gebruikt.

Wilt u meer weten?

Deze opsomming geeft een globaal overzicht van de mogelijkheden. Echter, de lijst is zeker niet volledig. Heeft u speciale wensen of vragen over een behandeling? Neem dan contact met ons op. Meer algemene informatie vindt u ook op allesoverhetgebit.nl.

Gratis tandvleescheck

Uw tandarts kan u doorverwijzen, maar ook zonder verwijzing bent u van harte welkom. Bent u benieuwd hoe uw mondgezondheid ervoor staat? Maak dan gebruik van onze gratis en vrijblijvende tandvleescheck. Als u contact met ons opneemt, maken we graag een afspraak.

Tarieven

De Nederlandse Zorgautoriteit bepaalt de tandheelkundige tarieven en wij houden ons aan deze tarieven. U kunt de tarieven nalezen op: KNMT tarievenboekje 2023

De meest voorkomende behandelingen:

 • Uitgebreide parodontale behandelingen (evt. met verdoving)
 • Bacteriologisch parodontaal onderzoek (kweek)
 • Verwijderen van tandsteen
 • Voorlichting en instructie over mondhygiëne
 • Voedingsadvies t.b.v. mondgezondheid
 • Polijsten van gebitselementen
 • Polijsten van vullingen
 •  Zoutstralen van tanden en kiezen
 • Aanbrengen van tandversierselen
 • Maken van mondbeschermers voor sporters
 • Orthodontiespalkjes vastzetten, repareren of vervangen
 • Coaching en begeleiding t.b.v. preventieve mondzorg bij 0-18 jarigen
 • Mondzorg op locatie

In de praktijk

praktijk

Aan huis

mondzorg aan huis

Verpleeghuis e.d.

mondzorg vepleeghuis
praktijk

Bent u nieuw bij ons?

Eerste behandeling

Wij verzoeken u graag mee te nemen bij de eerste afspraak:

 • Uw identiteitsbewijs
 • De ingevulde gezondheidsvragenlijst (via uw mail ontvangen)
 • Bij medicatiegebruik: Een bij de apotheek opgevraagde recente medicatielijst
 • Eventuele opgevraagde röntgenfoto’s verkregen bij uw tandarts (dit is niet verplicht, maar geeft uw mondhygiënist wel een beter beeld van de situatie in de mond).

Bij de intake wordt de gezondheidsvragenlijst doorgenomen. Ook bij vervolgbehandelingen wordt deze steeds geüpdatet. Het is van belang om een goed beeld te krijgen over medicijngebruik, eventuele ziekten en leefgewoontes. Dit kan namelijk van invloed zijn op uw mondhygiëne, aandoeningen in de mond, op de behandeling, maar ook op uw algemene gezondheid. Uw mondhygiëne staat namelijk in verband met de algemene gezondheid. Wij kijken daarom verder dan alleen uw mond. Het is van belang de medische vragenlijst zo zorgvuldig mogelijk in te vullen.

Het kan nodig zijn voorzorgsmaatregelen te treffen voor behandelingen. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en alleen met toestemming besproken of gedeeld met collega’s en/of andere disciplines.

Tijdens de eerste behandeling kijken wij naar uw medische situatie, medicatiegebruik, en gewoonten. Ook zullen wij navragen hoe u uw gebit verzorgd. Wij beoordelen de conditie van het tandvlees en de mondhygiëne. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan opgesteld. Vaak wordt er tijdens de eerste zitting al gereinigd. Soms zijn er meerdere zittingen nodig om het gebit te kunnen reinigen. Dit wordt uiteraard met u besproken. Wij bieden zorg op maat voor elke patiënt en kijken daarbij ook naar uw wensen. Onze mondhygiënisten staan klaar voor jong en oud.

Belang medische anamnese

Wanneer nieuwe patiënten een afspraak in onze praktijk maken wordt onder andere verzocht om vóór de behandeling de medische vragenlijst die zij via de mail of per post hebben ontvangen, in te vullen en mee te nemen naar de afspraak.

Het afnemen van de medische anamnese is een essentieel onderdeel bij de mondhygiënist. Bij iedere behandeling wordt kort gevraagd of er verandering is in de gezondheid,  of er sinds de vorige keer een arts of specialist bezocht is en of er veranderingen zijn in medicatiegebruik.

Door het afnemen van een medische anamnese wordt de mondhygiënist zich bewust van ziekten en aandoeningen, die invloed kunnen hebben op de behandeling. Het uiteindelijke doel is om veilig optimale zorg te bieden. Ook voor medisch complexe patiënten.

Is er iets veranderd in uw gezondheid of medicijngebruik? Geef het door!

Nieuwe patiënten welkom > maak een afspraak

Nieuwe patiënten welkom

Een bezoek is zeker aan te raden bij:

Pijnlijk en/of bloedend tandvlees (bijvoorbeeld bij het poetsen)

Een vieze adem of onfrisse smaak in de mond

Rood of opgezwollen tandvlees

Tandsteen en tandaanslag (verkleuringen)

Terugkerende cariës (gaatjes) in tanden en kiezen

Gevoelige tanden

Schimmelinfecties in de mond (Candida)

Verkleurde tanden

Problemen met mondverzorging om wat voor reden dan ook

Tanden of kiezen die los gaan staan

Terugtrekkend tandvlees

Reviews

“Ik kom al vele jaren bij Mondzorg Jonker en ik verbaas mij keer op keer weer over de kundigheid die mondzorg jonker heeft. Zij hebben mij dan ook diverse malen op zaken gewezen die moesten gebeuren, terwijl ik vrij kort daarvoor nog bij de tandarts was geweest. Ik merk ook dat mijn klachten over mijn gebit de afgelopen jaren zijn af genomen, sinds ik regelmatig bij mondzorg jonker kom. Het regelmatig onderhoud van het gebit zie ik dan ook als een noodzakelijke must. Ik kan het dan ook een ieder aan bevelen. Zeker bij Mondzorg Jonker, Ga Zo Door!”

H. van der Bent

“Top praktijk met veel aandacht! Zo is naar de mondhygiëniste gaan niet zó erg meer..!”

F. van Ameyde

“Mondzorg Jonker staat voor professionaliteit. Dat laat men zien door deskundigheid, kennis en interesse in de cliënt. Meedenken en waardevol advies geven, vriendelijkheid en zorgzaamheid staan in deze praktijk hoog in het vaandel. Om daarvoor 2x per jaar naar Oegstgeest te rijden vanuit Den Haag kost dan ook geen enkele moeite.”

J. B. Den Haag

“Professionele zorg en een leuk team van mondhygiënisten. Veel positieve ervaringen ook met de kinderen. Ook op sommige avonden en zaterdag geopend.”

E. Sleijser

Contact

Voor vragen kunt u onderstaand mailformulier gebruiken of u kunt ons bellen.

 

071 565 2252

Apollolaan 232, 2341 AV Oegstgeest

info@mondzorgjonker.nl