071 565 2252

– Bij Mondzorg Jonker
draait het vooral om ú –

Mondzorg Jonker biedt preventieve mondzorg aan iedereen, zowel in onze praktijk als bij u thuis of op locatie.

Onze praktijk

Wij zijn er voor u

Mondzorg Jonker is een algemene mondhygiënepraktijk, gevestigd in Oegstgeest. Wij bieden professionele preventieve mondzorg voor  iedereen van 0 tot 85+. Ons dagelijks streven is een optimale gezondheid van de mond te realiseren met alle aandacht voor u als cliënt. Of het nu aan huis is of in de praktijk en of u gezond bent of niet; iedereen heeft recht op goede mondzorg. Daarom bent u ook zonder verwijzing van uw tandarts welkom bij ons. Bent u benieuwd naar de mensen van Mondzorg Jonker? Maak kennis met ons enthousiaste team.

Kwaliteit

De hoogst haalbare kwaliteit leveren is het uitgangspunt van onze mondhygiënisten. Daarom werken we met de modernste apparatuur en houden we continu onze kennis op peil. Natuurlijk volgen we strikt de richtlijnen voor de zorg, die zijn opgesteld door de Inspectie Gezondheidszorg en de Werkgroep Infectie Preventie. U kunt erop vertrouwen dat wij alle aandacht voor u hebben en veilig en hygiënisch werken.

Ma 8.00 – 17.00

Di 8.00 – 17.30

Wo 8.00 – 17.00

Do 8.00 – 17.00

Vrij 8.00 – 16.30

Za 8.00 – 13.00 *

U vindt onze praktijk op de Apollolaan 232 in Oegstgeest. Wij zijn gevestigd op de begane grond van een woonzorglocatie. Ingang via de hoofdingang, na de schuifdeur kunt u rechtsaf voor de receptie of linksaf voor de wachtruimte.

Wij zijn telefonisch bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag tussen 8.00 – 17.00 uur. Buiten deze tijden en in het weekend kunt u ons antwoordapparaat inspreken. Of stuur ons een bericht via het contactformulier.

* elke eerste zaterdag van de maand
Behandelingen uitsluitend op afspraak

U vindt onze praktijk op de Apollolaan 232 in Oegstgeest. Wij zijn gevestigd op de begane grond van een woonzorglocatie. Ingang via de hoofdingang, na de schuifdeur kunt u rechtsaf voor de receptie of linksaf voor de wachtruimte.

Wij zijn telefonisch bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag tussen 8.00 – 17.00 uur. Buiten deze tijden en in het weekend kunt u ons antwoordapparaat inspreken. Of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Ma 8.00 – 17.00

Di 8.00 – 17.30

Wo 8.00 – 17.00

Do 8.00 – 17.00

Vrij 8.00 – 16.30

Za 8.00 – 13.00 *

* elke eerste zaterdag van de maand
Behandelingen uitsluitend op afspraak

Apollolaan 232, 2341 AV Oegstgeest

071 565 22 52

U vindt Mondzorg Jonker op de
begane grond van een woonzorglocatie.

Mondhygiënist aan huis

Wij komen naar u toe

Heeft u behoefte aan preventieve mondzorg, maar bent u aan huis gebonden? Dan biedt Mondzorg Jonker u de mogelijkheid om de behandeling aan huis te verkrijgen.

De apparatuur die wij in de praktijk gebruiken hebben wij ook mobiel.

Bij een behandeling aan huis komt de mondhygiënist samen met de assistente om u te behandelen. Een behandeling aan huis is duurder dan een behandeling in de praktijk. Dit komt omdat we altijd met 2 personen komen ( mondhygiënist en assistente), reiskosten moeten berekenen en er een “toeslag huisbezoek” wordt gerekend.  

Onze mondzorg in verpleeghuizen

Mondzorg Jonker is de praktijk voor iedereen. Al onze mondhygiënisten hebben ervaring met het behandelen van “jong en oud”. Zo komen onze mondhygiënisten dagelijks in diverse verpleeghuizen in de Duin en Bollenstreek om kwetsbare ouderen te behandelen en twee keer per week op het asielzoekerscentrum in Katwijk om daar de kinderen tot 18 jaar te behandelen.

 Mondzorg Jonker geeft minimaal 2 x per jaar klinische lessen aan de verpleging in de diverse verpleeghuizen. Ook adviseert en begeleidt Mondzorg Jonker de verpleging op de afdelingen. Goede communicatie met verpleging, artsen, tandartsen en familie is noodzakelijk om de preventieve mondzorg zo goed mogelijk uit te voeren. Voor iedere bewoner maakt Mondzorg Jonker een persoonlijk “mondverzorgingsplan” waarin staat hoe, waarmee en hoe vaak de mond verzorgd moet worden. Indien nodig vraagt Mondzorg Jonker een consult aan bij de “verpleeghuis” tandarts.

Na iedere behandeling rapporteren de mondhygiënisten hun bevindingen en adviezen in het elektronisch cliëntendossier van de bewoner. Zo is voor familie/mantelzorger en verpleging terug te lezen wanneer er behandeld is, wat de bevindingen en de adviezen zijn en wanneer er weer een vervolgafspraak gepland is.

Op het asielzoekerscentrum in Katwijk behandelt Mondzorg Jonker de kinderen tot 18 jaar. De mondhygiënisten van Mondzorg Jonker werken nauw samen met de jeugdartsen van GGD Hollands Midden en met de docenten van de basisschool die op deze locatie staat.

Naast het behandelen van de kinderen geven de mondhygiënisten ook regelmatig klassikaal poets-les aan de kinderen en voorlichting aan ouders.

Voor meer informatie over mobiele mondzorg kunt u contact opnemen met onze praktijk.

mobiele mondzorg
verpleeghuis
mobiele mondzorg
mobiele mondzorg

Ons team

Mondzorg Jonker is de praktijk voor iedereen. Al onze mondhygiënisten hebben ervaring met het behandelen van “jong en oud”. Zo komen onze mondhygiënisten dagelijks in de verpleeghuizen om ouderen te behandelen en twee keer in de week op het Asielzoekerscentrum in Katwijk om daar de kinderen tot 18 jaar te behandelen.

Annelies Jonker

Mondhygiënist
Annemieke Springer

eva

Mondhygiënist
Eva Bezemer

mandy

Mondhygiënist
Mandy Keijzer

Annelies

Mondhygiënist
Annelies Jonker

denise

Mondhygiënist
Denise Blokdijk

yvonne

Tandarts Verpleeghuizen
Wafaa El-Shennawy

judith

Receptioniste
Judith

mette

Receptioniste
Mette

Onze projecten

De mondhygiënisten en assistente van Mondzorg Jonker zetten zich regelmatig in voor verschillende projecten. Wij dragen graag ons steentje bij om onze kennis over te brengen en het belang van een bezoek aan de mondhygiënist te promoten. Zo hebben wij op de huishoudbeurs gestaan, geven wij presentaties aan de verpleging van verpleeghuizen, geven wij poets-les aan kinderen van basisscholen, voorlichting aan ouders in de bibliotheek van Oegstgeest en voorlichting en instructie aan de ouders van de kinderen uit het asielzoekerscentrum.

Klassikaal poetsles

Met behulp van het lesprogramma “hou je mondgezond” (een project van het Ivoren Kruis) maken wij voor elke klas een van de basisschool een poets-les gericht op de leeftijd van de kinderen. Het is een interactieve les waarbij kinderen spelenderwijs of met een quiz meer kennis en kunde opdoen. Naast het lesmateriaal wordt er ook materiaal door het Ivoren Kruis ter beschikking gesteld. De kinderen krijgen na de poets-les een leuk presentje mee naar huis.

 

Presentaties aan verpleging van verpleeghuizen

Wij geven regelmatig presentaties en klinische lessen in verpleeghuizen.  Onderwerpen voor deze klinische lessen kunnen aangevraagd worden. Elk half jaar is er een ander onderwerp waar meer voorlichting over gegeven wordt. Zo houdt ook de verpleging hun kennis en kunde op peil.

Voorlichting aan ouders in de bibliotheek van Oegstgeest

Ouders konden zich opgeven voor de voorlichting over mondzorg bij kinderen in de bibliotheek van Oegstgeest. Het was een leuke en leerzame les. Na de presentatie was er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Mondhygiënisten op de huishoudbeurs

Op de huishoudbeurs hebben een aantal mondhygiënisten van Mondzorg Jonker het belang om naar een mondhygiënist te gaan onder de aandacht gebracht bij het grote publiek. Mensen konden een gratis tandvleescheck krijgen en ook werd de relatie algemene gezondheid en mondgezondheid uitgelegd.

Voorlichting aan de ouders uit het asielzoekerscentrum.

Tandheelkundige kennis en kunde is niet in alle landen hetzelfde. Wij proberen onze kennis over te brengen aan de ouders van de kinderen op het asielzoekerscentrum door middel van  voorlichtingsgesprekken met deze ouders. Soms is dit door een taalbarrière lastig. Met behulp van vertaalprogramma’s proberen wij onze voorlichting en instructie zo goed mogelijk over te brengen.

Veel voorkomende vragen

Bepalen jullie de tarieven zelf?

De Nederlandse Zorgautoriteit bepaalt de tandheelkundige tarieven en wij houden ons aan deze tarieven. U kunt de tarieven nalezen op: KNMT tarievenboekje 2023

Moet ik gelijk betalen?

Wij werken met een betalingsautomatiseringssysteem. De rekening wordt direct naar de zorgverzekeraar gestuurd. Er wordt gekeken wat u vergoed krijgt. Mocht de verzekering niet of niet alles vergoeden, dan wordt het resterende bedrag per mail aan u gefactureerd.  

Heb ik een verwijsbrief nodig?

Nee. Wij zijn vrij toegankelijk. Iedereen kan zonder verwijsbrief een afspraak maken.

Wordt de behandeling door mijn verzekering vergoed?

Tot 18 jaar wordt de behandeling vergoed uit de basisverzekering. Voor 18 jaar en ouder zit dit niet in de basisverzekering. Hiervoor kan een aanvullende tandartsverzekering afgesloten worden.

Waarom laten jullie een informed consent tekenen?

Wij zijn verplicht toestemming te vragen om een medische behandeling uit te mogen voeren en u op de hoogte te stellen van de voor- en nadelen van de behandeling en de daarbij behorende risico’s.

Wanneer moet mijn kind naar de mondhygiënist?

Vanaf het doorbreken van het eerste melktandje is het aan te raden om een mondhygiënist te bezoeken. Niet alleen om de controle te houden op de mondgezondheid, maar ook om ouder en kind te begeleiden en het kind te laten wennen aan behandelingen in de stoel bij de tandarts en mondhygiënist. De mondhygiënist kan al uw vragen beantwoorden en tips en tricks geven om het gebit zo goed mogelijk te verzorgen.

Wat is het belang van preventieve mondzorg bij ( kwetsbare) ouderen?

Kwetsbare ouderen blijken vaak geen bezoek meer te brengen aan de tandarts of  mondhygiënist. Dit kan lijden tot een afname van de levenskwaliteit door o.a. pijnklachten, ontstekingen, slechte adem en vermindering van de esthetiek. Een slechte mondgezondheid beïnvloedt de algemene gezondheid. Mondzorg Jonker biedt goede kwalitatieve preventieve mondzorg aan waardoor de kwaliteit van leven verbetert en/of op peil blijft.  

Wat zijn de kosten voor behandelingen van verpleeghuisbewoners?  

Bewoners in verpleegtehuizen met een WLZ – indicatie “ inclusief verblijf en behandeling” krijgen de behandelingen vergoed vanuit het Zorgkantoor. Bewoners in verpleegtehuizen die geen WLZ-indicatie “inclusief verblijf en behandeling” hebben krijgen de behandeling niet vergoed vanuit het Zorgkantoor. Als dit het geval is, dan zullen wij de bewoner en/of familie hier op voorhand over informeren. Deze bewoners krijgen een factuur en kunnen bij hun aanvullende tandartsverzekering navragen wat er voor hen vergoed wordt.

Klachtenregeling

Heeft u een klacht of wilt u meer weten wat u kan doen, kijk dan op de website van nvmmondhygiensten.nl/klachtengeschillen. U kunt ook gebruik maken van ons klachtenformulier

Contact

Voor vragen kunt u onderstaand mailformulier gebruiken of u kunt ons bellen.

 

071 565 2252

Apollolaan 232, 2341 AV Oegstgeest

info@mondzorgjonker.nl